Joure - EddyEefting

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Joure

Omgeving Camping

De hoofdplaats van Skarsterlân is geen stad, maar is ook al eeuwen geleden het predikaat dorp ontgroeid. Joure wordt daarom naar oud-Friese gewoonte een vlecke genoemd: een plaats die het midden houdt tussen een dorp en een stad. Hoewel er in Joure veel is veranderd sindsdien, is ze nog steeds een der fraaiste plaatsen in het zuiden van Fryslân. De vele monumenten en andere bezienswaardigheden bewaren de herinneringen aan een nijver verleden. Want nijver is Joure altijd geweest.

Sinds 1986 worden in Joure jaarlijks de Friese Ballonfeesten gehouden. Hierbij stijgen dagelijks 35 heteluchtballonnen op vanaf de Nutsbaan te Joure. Het evenement vindt meestal plaats in de laatste week van juli en trekt veel toeristen. Naast het opstijgen van ballonnen bestaan de ballonfeesten uit verschillende optredens van artiesten. Sindsdien wordt Joure ook wel Balloon City genoemd met +/- 50 ballonvaarders.

Op de woensdag dat de ballonfeesten beginnen wordt ook de Boerebruiloft gehouden. Met een trouwerij, een harddraverij (paardrijwedstrijd) op ongezadelde paarden en een Ringrijderij.

Het jaarlijkse (Mid)straatfestival "Op 'e Sjouwer", dat in 2013 voor de 19e keer werd georganiseerd, wordt georganiseerd door Stichting AloHA. Het is een dag vol straattheater, muziek en andere activiteiten. Ook is er voor de liefhebbers een platenbeurs.

Iedere zomer, in de laatste week van de basisschoolvakantie, worden de Jeugd Vakantie Dagen georganiseerd. Op deze kinderspeeldagen komen jaarlijks zo'n 750 kinderen per dag af.

Ook bij slecht weer biedt Joure volop mogelijkheden. Subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure staat gegarandeerd voor een spetterend dagje speelplezier voor jong én oud. De wildwaterbaan, de glijbanen, het golfslagbad, de stroomversnelling of toch de whirlpool? Bij subtropisch zwemparadijs Swimfun vindt u het allemaal!

Een sloep huren is natuurlijk ook mogelijk:
Via www.sloepverhuurjoure.nl, via onze website kun je een sloep boeken, bij stap2 van het boeken kun je onderaan een kortingscode gebruiken. Deze is persoonlijk voor uw acomodatie, voor u en uw gasten. Deze mag u zo vaak mogelijk gebruiken.
Kortingscode: reseller002


Eddy en Ineke Eefting
Meerweg 15
8507 CB Rohel
Tel 0513-551231
B.g.g 06-55707243
reageer@eddyeefting.nl

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu